ILLES LLIGADES, de Melcion Mateu

IllesLligadesmitjana

Títol_ Illes lligades

Autor_ Melcion Mateu

Epíleg_Andreu Gomila

Col·lecció_ Alabatre, 56

Pàgs_80

PVP_ 13 €

ISBN_ 978-84-942897-6-7

 

Melcion Mateu (1971) és poeta, traductor i crític literari; autor dels poemaris Vida evident (1999, Premi Octavio Paz), Ningú, petit (2002) i Jardí amb cangurs (2005). Del 2002 és la plaquette Vigila, Flip / Careful, Flip, amb traducció anglesa de Matthew Tree. Té pendent de publicació l’antologia Habitaciones y canguros (2002-2012). Alguns poemes seus també es van incloure en l’antologia Los versos de los acróbatas (Mèxic, 2005), i han aparegut a revistes com The Paris Review (USA); Inostrannaya Literatura (Rússia); Literatura. Mesecnik za knjzevnos (Eslovènia); i Celuzlose (Brasil). Mateu també ha traduït obres com Alguns arbres i Autoretrat en un mirall convex, de John Ashbery, El fantasma d’Anil, de Michael Ondaatje i el poema en prosa Coses que et llegeixo de Siri Hustvedt, entre d’altres. Ha publicat ressenyes, entrevistes i cròniques sobre la vida cultural i nocturna de Nova York als suplements culturals dels diaris Avui, Diari de Balears, El País i La Vanguardia.

 

Mateu és doctor en espanyol i portuguès per la New York University amb la tesi La rosa en las tinieblas: Dau al Set, Postismo y la vanguardia latente (1945-1953); màster en literatura comparada per la Cornell University (USA) i llicenciat en Filologia Espanyola per la UAB. Nascut a Barcelona fill de pares mallorquins, va viure a Nova York entre el 2005 i el 2014, i actualment viu a Florianópolis, Brasil.

 

Els poemes d’Illes lligades, amb què guanyà el Premi Jocs Florals de Barcelona 2014, recorren els paisatges d’aquests arxipèlags.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download
download samsung firmware
Download WordPress Themes
online free course

Deixa un comnetari

Subscriu-te a la nostra newsletter