LA PLENITUD DE LA SRTA. BRODIE, de Muriel Spark

Intrusa 17_130

Títol_ La plenitud de la senyoreta Brodie
Autora_ Muriel Spark

Traducció_ Ferran Ràfols Gesa
Col·lecció_ La intrusa, 17
Pàgs_ 164
PVP_ 17 €
ISBN_ 978-84-945249-0-5

Muriel Spark (Edimburg, 1918 – Florència, 2006) es va casar amb dinou anys i es traslladà a Rhodèsia (Zimbàbue). Allà va tenir un fill i poc després se separà. Després de la Segona Guerra Mundial, es va establir a Londres. Graham Greene l’ajudà en els seus inicis de penúria econòmica i l’orientà en el món editorial. El 1957 va publicar la seva primera novel·la, The Comforters. Amb La plenitud de la Srta. Brodie (1961) va aconseguir l’èxit internacional i l’adaptació cinematogràfica donà l’Oscar a Maggie Smith. Va publicar vint novel·les, assajos, poemes i una autobiografia. A finals dels seixanta s’instal·là a Roma i va viatjar per Europa amb la seva secretària i amiga Penelope Jardine. Va ser nominada dues vegades als prestigiosos Premis Booker.

La plenitud de la Srta. Brodie recrea els anys d’infància a l’escola femenina James Gillespie’s School. La figura de la mestra, cabuda i extravagant, impacta les nenes en l’inici d’un camí vital ple d’expectatives.

La senyoreta Jean Brodie és una mestra, carismàtica i peculiar, en una escola femenina de l’Edimburg dels anys trenta del segle XX. D’entre les seves alumnes tria un grupet selecte de nenes, per dedicar-los els millors anys de la seva vida. Durant les classes o en sortides al teatre, concerts i exposicions, els va inculcant les seves idees, força heterodoxes, sobre la vida i l’art. Pretén estalviar-los una existència vulgar i rutinària.Vol que algun dia arribin a ser dones de gustos refinats i amb criteri. Però la seva passió i la manera poc ortodoxa d’entendre l’amor, la moral i l’ensenyament la posa al punt de mira de la directora, que buscarà la complicitat d’ una alumna perquè la traeixi.

Amb aquesta novel·la, ambivalent i despietada, Muriel Spark ens transporta a un món aparentment innocent amb un fons tempestuós, ple d’anhels i frustracions, intrigues professionals i amoroses, devocions i rancúnies. Crea una densa i subtil teranyina, teixida amb les misèries i aspiracions de tota condició humana, les de la maduresa i les que van naixent quan tot just sortim de l’ou.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download
online free course

Deixa un comnetari

Subscriu-te a la nostra newsletter