“Els poetes catalans del moment apareixen fotografiats a la Papasseit” Regió7 (22.01.18)

Els poetes catalans del moment apareixen fotografiats a la Papasseit

Es tracta de l’exposició «Generació (H)original», que es podrà visitar un mes a la llibreria manresana

 

Marta Huertas, Andreu Subirats, Eduard Escoffet i Dídac Rocher divendres a la Papasseit de Manresa

Marta Huertas, Andreu Subirats, Eduard Escoffet i Dídac Rocher divendres a la Papasseit de Manresa M. S.

Les dades són descoratjadores. Aquesta setmana hem sabut que el 40% dels espanyols no llegeix llibres i que, en cas de fer-ho, el 80% dels llibres digitals que circulen són pirates. Si desglossem les dades i posem la lupa a la poesia, n’hi ha per tornar a empassar-se saliva. Les tirades estan atomitzades i les vendes són raquítiques. Malgrat això, hi ha una nova generació de poetes entusiastes que segueixen recitant i publicant malgrat els malgrats.

El seu punt de trobada a Barcelona és l'(H)original, un petit bar situat al costat del MACBA, al car-rer de Ferlandina, 39, on cada dimecres ofereixen algun recital o la presentació d’un poemari acompanyats d’una copa de vi. Informen de tot en un blog sense estil que convida poc a anar-hi: horinal.blogspot.com.

Ara fa tres anys que Marta Huertas i Dídac Rocher van decidir captar aquest moviment i van començar a fotografiar els seus protagonistes. Al final han reunit imatges d’una setantena d’autores i autors.

El resultat s’ha convertit en un llibre en color i carregat de textos, Generació (H)original (Labreu), que serveix d’antologia.

Les fotos també formen part d’una exposició que es podrà veure durant un mes i de manera gratuïta a la llibreria Papasseit de Manresa. La presentació de divendres va ser amb presència dels seus autors i el piscolabis de rigor.

Poemes per la mort d’un amic

En l’acte de divendres també hi van participar dos autors que tenen novetats editorials: Andreu Subirats i Eduard Escoffet.

Subirats (Tortosa, 1968) va començar sense presentar-se, disparant a peu dret el poema que parla del seu poble.

«Vinga, home, vinga! Que fer el pagès quan no toca / i voler ser urbanita en l’ambient local mestretita, / ja és ben bé allò que en diem donar la nota», recitava.

El seu últim poemari, Cendres a Estós (Labreu), l’ha escrit adolorit per la mort d’un bon amic. La primera part, Elegia de Vinaròs, és un text profund i reflexiu, seguint l’hexàmetre català.

«En lo meu desert no fa ni fred ni calor, no s’hi respira», deia. I va acabar amb uns versos que servirien d’epitafi: «Lo temps no cura / tampoc no passa eixe temps / natros passem».

També està carregat de tristesa el nou poemari d’Eduard Escoffet (el Poblet, 1979) titulat Menys i tot. La portada és monocolor i amb el dibuix d’un insecte, el que revela que és publicada per Labreu Edicions.

«No m’atreveixo ni a llegir-lo», va dir només començar. I va passar a recitar el seu recull anterior: El terra i el cel, que va per la segona edició. Versos fascinats per l’arquitectura i la sintaxi que llegia mentre ondulava les mans.

Marc Serena Manresa 21.01.2018 Regíó7

http://www.regio7.cat/cultures/2018/01/21/poetes-catalans-del-moment-apareixen/455508.html

 

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
download karbonn firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Deixa un comnetari

Subscriu-te a la nostra newsletter