EL TERRA I EL CEL, de Eduard Escoffet

ElTerraiElCelmitjana Títol_ El terra i el cel
Autor_ Eduard Escoffet
Col•lecció_ Alabatre, 45
Pàgs_60
PVP_ 12€
ISBN_ 978-84-940964-8-8

Eduard Escoffet (El Poblet, Barcelona, 1979) s’ha apropat al poema per diverses vessants, centrant-se, darrerament, en la poesia sonora i en el recital en directe, i ha presentat el seu treball arreu de la Península, el continent europeu, Amèrica del nord, del centre i del sud, i la Xina. És cofundador del col•lectiu Projectes poètics sense títol-propost.org i va dirigir el Festival de pràctiques poètiques actuals PROPOSTA (CCCB, 2000-2004). Ha estat director, amb Martí Sales, de Barcelona Poesia (Festival Internacional de Poesia de Barcelona) i actualment col•labora en la programació d’altres festivals com el Festival Yuxtaposiciones de Madrid o el cicle ReVox (Barcelona i Madrid) sobre noves propostes en l’àmbit de la poesia sonora. També ha estat el responsable de la secció de poesia del programa setmanal de literatura Nostromo (La 2 de TVE).

És autor de les obres de teatre ¡Wamba va! (amb GerardAltaió, Josep Pedrals i Martí Sales), puaj./ecs. (amb Gerard Altaió i Josep Pedrals, i La belbel underground (amb Carles H Mor i Gerard Altaió). I ha publicat Estramps (Coça de Bou, 2011), llibre d’artista a quatre mans amb Evru; Gaire (Pagès Editors, 2012) i el disc Pols amb la banda Bradien (Spa.RK, 2012).

Malgrat la seva dilatada dedicació a la creació, Escoffet s’ha prodigat molt escassament en l’obra impresa, i El terra i el cel és un d’aquells esdeveniments que normalment precedeixen a l’experimentació i que serveixen per demostrar, si és que això fos necessari, que la utilització de nous llenguatges parteix del coneixement i del domini de l’instrument del qual parteix la poesia en un sentit clàssic, el llenguatge, que aquí serveix a l’autor per arquitecturitzar un edifici d’interrogació que es vehicula a través de la paraula i de la seva expressió més alta, remenant els espais de reflexió que ocupen al poeta i preocupen al lector, temes que es reuneixen en un índex que reordena el poemari per proposar una relectura que, oferint els mateixos paisatges, condueixi per diferent itinerari. http://propost.org/escoffet

composició amb paisatge

si us plau, no deixeu
banderes, escuts ni himnes
a l’abast de la mainada.
un fil de vent tramunta
al meu encontre. obro els ulls.
l’estiu ja ha arrelat.

pàg.24 EL TERRA I EL CEL

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free download udemy course
download micromax firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download

Deixa un comnetari

Subscriu-te a la nostra newsletter